КАКО ДА СТАНЕТЕ ЖЕНА ШТО ЈА САКААТ СИТЕ МАЖИ

Жените честопати се обидуваат да ги задоволат мажите потпирајќи се единствено на нивниот изглед. Ова е голема грешка, бидејќи визијата сам не може да заинтригира паметен и вреден човек долго време. Кој тврди дека господа сакаат глупави жени, не верувајте во него. Нормалните мажи сакаат да комуницираат со паметни припаднички на понежниот пол. Овие 5 квалитети кај жената се најважни и привлечни за нив.

  1. Смисла за хумор

Суптилната смисла за хумор ја издава интелигентната жена, ова веднаш остава впечаток на самиот почеток на врската. И тогаш е многу важно да комуницирате со личноста со која имате заедно на што да се смеете. Веселите моменти и добрите шеги ја намалуваат напнатоста во комуникацијата. А, жената со изразено лице, која слуша машки хумор, веројатно нема да предизвика пријатни емоции. Паметните дами не се смеат на глупави шеги. Тие знаат да разликуваат добар хумор од лош.

  1. Предвидливост

Умот секогаш доаѓа со искуство, така што има малку навистина интересни луѓе на млада возраст. Искуството стекнато во животот ја формира личноста, ја збогатува. Интелигентната жена, која ја сакаат мажите, има увид. Таа знае кога да зборува и кога да молчи, каде да ги задржува емоциите и каде да ги демонстрира. Нежните моменти не ја ставаат во смешни ситуации.  1. Тактичност

Друг непроценлив квалитет кај жената е тактиката. Таа никогаш нема да каже нешто што ќе ја посрамоти личноста. Најлошо од сè се нетактичните жени кои можат да кажат што било без да се грижат за чувствата на другата личност. Ова се саркастични забелешки, досаѓање. Тактичката дама дури ќе даде забелешка за да не навреди, да не повреди.

  1. Компетентен совет

Жените често се жалат дека мажите не ги слушаат и не земаат совети. Се разбира, понекогаш станува збор за мажот, но понекогаш е за советот што е даден. Ако дамата даде една глупава препорака по друга, мажот се обидува целосно да го игнорира нејзиниот говор и дејствува на свој начин. Паметна жена дава совети само во област во која е навистина добро запознаена. Ако не е сигурна, тогаш ќе молчи. Затоа, мажот не само што ќе ја слуша, туку и генерално ќе стори малку без нејзиниот совет. Дамите со овој квалитет се многу ценети од мажите.

  1. Пријатен соговорник

Ако парот нема за што да зборува, немаат иднина. Не мора да се занесувате со истите хобија и да ги сакате истите работи, но треба да има заеднички теми за разговор. Паметната дама ќе може не само да разговара за новиот фустан на својата пријателка, туку и да разговара за новото спортско достигнување или за нешто друго што воопшто не е женствено. Пријатниот соговорник не прекинува, таа е претпазлива, знае да постави прашање на самото место. Не е ни чудо што таа станува неопходна за мажот.