Состојки:
- 300 гр мелено месо,
- 4 јајца,
- 1 кромид,
- 4 чешниња лук,
- 2 тиквички,
- сол, бибер, масло, мелен пипер,
- 4-5 лажици брашно,
- 100 гр презла,
- 2 моркови,
- 1 павлака,
- малку сирење
Подготовка:
Испржете исечен кромид на масло, па исецкан морков, па додадете мелено месо и убаво испржете го и додадете црвен пипер, бибер и сецкан лук.
Излупете тиква, исечете ја и посолете ја, па оставете ја да отстои околу 30 минути. Исцедете ги тиквичките. Изматете 2 јајца. Подмачкајте ја тавата со масло.
Поминете ја секоја ролна тиквичка преку брашно, јајца и презла и распоредете ја на дното на тавата. Над ставете неколку лажици пржено месо, потоа тиквички и потоа месо, сè додека не го завршите месото. Завршете со тиквички.
Изматете ги преостанатите две јајца, додадете ја павлаката, па израмнете ја ситно и прелијте со тиквички.
Изрендајте го сирењето одозгора. Печете на 200 степени Ц околу 40 минути.
Добар апетит!