Состојки:
- 4 јајца,
- 4 лажици шеќер,
- 4 лажици брашно,
- 2 лажици масло,
- 150 гр. чоколадо,
- 200 мл. слатка павлака.
Подготовка:
Изматете ги јајцата со шеќерот, додадете го брашното и маслото и изедначете добро. Поставете хартија за печење во плех и ставете го тестото. Печете 15 минути, а потоа превртете го топлото тесто во ролна и завиткајте го во крпа.
Истурете ја слатката павлака во тенџере и загревајте додека не зоврие потоа додадете го меленото чоколадо во врелата павлака. Мешајте додека не се стопи, а потоа целосно изладете ја смесата, потоа промешајте малку со миксер. Изладеното тесто премачкајте го со ладната крема и повторно завиткајте.
Ставете го во фрижидер 2 часа пред сервирање.
На здравје!