ЧЕТИРИ ПРИЧИНИ ЗОШТО МАЖОТ ОДБИВА ДА ВОДИ ЉУБОВ

Соодветно на тоа, се повеќе жени се жалат на недостаток на желба за секс кај партнерот, но треба да бидете свесни дека не секогаш имате проблем.

Во продолжение прочитајте четири причини зошто вашиот партнер не сака да има интимна врска со вас.

1. Работата му е љубовница

Мажите се приврзани за својата работа, а за некои тоа е чувство на страст што треба да го покажат кон партнерот.

За нив, пофалбите и напредувањето можат да бидат подеднакво задоволувачки како и совршениот сексуален однос.

2. Ги зема работите во свои раце

Едноставно не може да иницира секс, па буквално ги презема работите во свои раце, пишува психологот Лори Вотсон.

Гледањето порно содржини е негова фантазија, бидејќи тие се брзи и ефикасни методи за постигнување оргазам.

3. Страв од еректилна дисфункција

Сите споменати состојби на мажот можат да го измачуваат повеќе отколку што можете да замислите.Грижата, фрустрацијата и непријатноста може да го наведат мажот да ја намали својата сексуална желба.

4. Страв од отфрлање

Еден пациент на терапија открил дека има три аспекти на неговата сексуална желба.

Првата е онаа на млад човек кој се плаши да и пријде на жена и да иницира секс.

Вториот став е на малку постар млад човек кој мисли дека сексот е понижувачка работа за жената.

Третиот би можел да се нарече став на „пештерски човек“ – тој е секогаш гладен и желен за секс.

Тој изјавил дека првите двајца секогаш се совладани од третиот, што му е тешко да разговара со партнерката, односно да признае колку сака.