Состојки:
- 120 гр темно чоколадо – 120 гр шеќер – 120 гр путер – 220 гр бисквити
За подмачкување:
- половина лажица путер
За глазурата:
- 220 гр темно чоколадо
Да декорирате:
- 20 гр чоколадо – малку мелени бисквити или ореви
Подготовка:
Тавата за печење намачкајте ја со путер и покријте ја со мрсна хартија. Скршете го бисквитот на парчиња (со големина на бадем).
Изматете ги путерот и шеќерот додека не се запенат, додадете го стопеното чоколадо и мешајќи го додадете го јајцето.
Додадете ги искршените бисквити, добро измешајте со жица, па истурете во намрсена тава и оставете да се излади најмалку 3 часа.
Прелијте ја со стопената чоколадна глазура и оставете на собна температура.
Украсете со рендано чоколадо и мелени ореви (по желба може да се користат бадеми).