Прв слој
1/2 чаша несолен путер
1/4 чаша шеќер
5 лажици какао
1 јајце
1 3/4 чаша бисквит трошки од интегрално брашно
1/2 чаша ситно сечкани бадеми
1 чаша кокос
Растопете ги првите три состојки во сад потопен во врела вода. Додадете го јајцето и промешајте да се свари и згусне. Тргнете ги од огнот. Измешајте ги бисквит-трошките, кокосот и бадемите. Цврсто притиснете го „бисквитот“ во незамастен калап со дијаметар од 20 х 20 цм.
Втор слој
1/2 чаша несолен путер
2 лажички крем-павлака
2 лажици пудинг од ванила во прав
2 чаши шеќер во прав
Добро измешајте го путерот, кремот, пудингот во прав и шеќерот во прав. Добро изматете ја смесата, па размачкајте ја врз првиот слој.
Трет слој
4 квадрати полуслатко чоколадо
2 лажици несолен путер
Растопете ги чоколадото и путерот на тивок оган. Оставете да се излади. Кога е студено, но сепак течно, прелијте го вториот слој на коцките, и потоа ставете ги во фрижидер.
Наздравје!