КАКО ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ СТРЕМИТЕ КОН СОВРШЕНСТВО ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ ОВДЕ И СЕГА

Во оваа статија, ве советуваме да дадете приоритет на присуството, поврзаноста и автентичноста пред перфекционизмот и зафатеноста. Еве го упатството како да го постигнете тоа.

  1. Прегрнете ја несовршеноста

Прегрнете ја несовршеноста и напуштете ја немилосрдната потрага по совршенство. Прегрнувањето на несовршеноста овозможува поголема автентичност и слобода.

  1. Дајте приоритет на присуството

Наместо постојано да се стремите кон продуктивност и постигнување, дадете приоритет да бидете присутни во моментот. Негувајте свесност и свесност во секојдневните искуства, поттикнувајќи подлабоки врски со себе и со другите.

  1. Поставете граници

Воспоставувањето граници е од суштинско значење за заштита на вашето време, енергија и благосостојба. Научете да кажете не на обврските кои не се усогласени со вашите вредности и приоритети, оставајќи простор за она што е навистина важно.  1. Поедноставете си го животот

Поедноставувањето на вашиот живот вклучува чистење на физички простори, обврски и одвлекување на вниманието. Со намалување на непотребната сложеност, создавате простор за поголема јасност, фокус и смиреност.

  1. Негувајте ги односите

Инвестирајте време и енергија во одржување на значајни односи со семејството, пријателите и заедницата. Вистинските врски се од суштинско значење за емоционална поддршка, припадност и исполнување.

  1. Вежбајте грижа за себе

Дајте приоритет на грижата за себе и самосочувството како суштински компоненти на благосостојбата. Одвојте време за одмор, надополнување и вклучување во активности кои ви носат радост и исполнетост.

  1. Негувајте благодарност

Негувањето начин на размислување на благодарност помага да се префрли фокусот од она што недостасува на она што е изобилно во животот. Редовно експресно бесплатно