КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ОД ЛУЃЕТО СО „ЗЛИ ОЧИ“?

Луѓето можат да не натоварат со нивната негативна енергија и обично во такви моменти се чувствуваме очајни, со главоболка, нервозни без причина итн. Често ја објаснуваме нашата состојба велејќи дека можеби сме фатени од „зли очи“. Постојат голем број начини да се избегне негативна енергија и да се создаде невидлив штит. Денес ќе ви напишеме неколку корисни совети од истакнати духовни учители.

Кога сте погодени од лоши очи и чувствувате напнатост во себе, по враќањето дома добро е веднаш да ја соблечете облеката што сте ја носеле надвор, треба да ја исперете и да се истуширате. Препорачливо е да се мие и косата, малку разбушавајќи ги нејзините врвови.На овој начин духовните ментори веруваат дека ја зголемуваме нашата позитивна енергија.

Нормално, секој од своите баби слушнал различни начини и ритуали како да се исчистиме од негативната енергија. Тоа може да се направи со носење разновиден накит со крстови, црвени конци, привезок со око и слично. Исто така можете да ги искористите гестикулации за да ја усогласите енергијата помеѓу вас и оние околу вас за да не дозволите негативни вибрации. На пример искористете ја енергијата на мавтањето со раката или силата на прстите за да ги натерате другите да ви се тргнат од патот.

Друг начин е да носите белата боја во вашата облека, бидејќи таа ја прави нашата аура и енергија двојно помоќна, па затоа штитот од злите очи е многу посилен.