ЉУБОВТА КОЈА СЕКОЈ ЈА ЗАСЛУЖУВА

Вие заслужувате некој кој не само што ќе ве тера да се чувствувате подобро, туку ќе ве охрабрува да сакате да бидете подобри. Тој мора да ве поддржува вас и вашите цели. Некој кој ќе ве слуша со интерес, како секогаш да ја чепкате најинтересната тема на светот. Кога ќе се предадете, ве мотивира и ве натера да верувате во себе.

Вие заслужувате некој кој мисли на вас. Случајно ставете белешки меѓу страниците на книгите бидејќи знае дека тоа ќе ве насмее. Ви се јавува во 2 часот да ви кажеме дека сака да го слушне вашиот глас. Да вози 3 часа само за да те види затоа што му недостигаш. Ви дава рози затоа што знае дека ги сакате. Да ви испрати убава СМС порака, не затоа што се чувствува должен да го стори тоа, туку затоа што вие сте првата работа во неговиот ум од моментот кога ќе се разбуди.

Вие заслужувате да бидете избор, а не опција. Не бидете нечии „можеби“. Оваа личност треба да ве третира како приоритет. Да те сакам постојано, да биде секогаш таму, особено кога ти треба. Потрудете се да биде со вас, што и да го чини. Да ви покаже дека имате посебно место во неговото срце.

Вие заслужувате некој кој не се плаши да ви покаже дека коњаницата не е само мит. Да ти ја отвори вратата, да се понуди да ти ја носи чантата кога е тешка, иако знае дека пријателите ќе го исмеваат. Држете ја раката кога ви е тешко. Да те третира како вистинска дама затоа што е џентлмен.

Вие заслужувате некој кој ве сака безусловно. Кој ќе ве погледне во очи и ќе направи да се чувствувате како најубавата личност на светот. Оној кој не би укажал на вашите недостатоци, ќе ве сака повеќе поради нив. Затоа што знае дека не сте совршени, но сепак ве третира како што сте.Вие заслужувате таква љубов – вистинска, жестока, страсна. Исполнет со почит и искреност… Вие заслужувате некој кој е навистина заинтересиран да ве види вистински среќна.

Сите ние го заслужуваме ова, уште повеќе затоа што заслужуваме да бидеме сакани. Ние заслужуваме сопствена доза на магија. Заслужуваме убава приказна. Ние заслужуваме среќа. И пред се, ја заслужуваме оваа вистинска љубов!