САКАМ ДА БИДЕШ МОЈАТА ПОСЛЕДНА ЉУБОВ

Како да му кажете на некој дека го сакате? Дали постои начин да се објасни љубовта што ја чувствувате со зборови? Има ли начин да се опише со зборови љубовта на животот, љубовта што те насмевнува без причина, љубовта која е како првата голтка утринско кафе?

Ова чувство го чувствувате кога го гледате, допирате и размислувате за тоа? Ова чувство го добивате кога размислувате за вечноста што ќе ја делите заедно? Како да ти кажам дека те сакам повеќе отколку што мислев дека можам да сакам?

Сакам да бидеш единственото име во моите приказни. Сакам да пишувам за тебе, за нас, за емоциите што ги споделуваш со мене до крајот на мојот живот. Сакам да напишам колку безбедно се чувствувам во твоите силни раце. Колку се чувствувам среќно лежејќи на твоите гради, само те слушам како дишеш. Сакам да пишувам за твоите очи, твојот глас, начинот на кој танцуваш во кујната додека ми правиш појадок. Толку си сладок тогаш!

Сакам да бидеш мојот последен бакнеж. Сакам твоите усни да бидат единствените усни што ќе ме бакнуваат до крајот на мојот живот. Сакам да бидеш единствениот маж што некогаш ќе го сакам, единствениот човек на кој некогаш ќе му го дадам срцето.

Сакам твојата слатка прегратка да ме носи низ животот, да внесе топлина во долгите, студени ноќи и да ме заштити од животните бури.

Сакам да бидеш мојата последна љубов. Сакам да се заљубувам во тебе секој ден до крајот на мојот живот. Секое утро кога ќе се свртам да го видам твоето заспано лице до мене во кревет, сакам повторно да се заљубам.

Секоја вечер сакам да спијам во твоите раце. Секоја зима сакам да се борам со тебе за ќебето, но сепак се будам среде ноќ да видам дали си свиткана.Сакам твоето лице да биде последното нешто што го гледам. Сакам да се изгубам во твоите прекрасни кафени очи и твојата прекрасна насмевка. Сакам да се чувствувам безбедно во твоите раце.

Сакам да се откажам од моите стравови бидејќи ги имам покрај себе. Сакам да се удавам во твојата љубов до крајот на мојот живот. Сакам да го гледам твоето насмеано лице, лицето кое толку многу го сакам, секој ден додека моите очи се уште се отворени.

Сакам твојот глас да биде последното нешто што го слушам секој ден. Твојот глас што ми пее приспивни песни кога сум болен. Твојот глас што ме буди наутро е најубавиот аларм што сум го слушнал. Твојот глас што го слушам во мојата глава кога се плашам, кога сме разделени, кога сум сам, далеку од тебе. Сакам твојот глас да биде последното нешто што го слушам додека моите уши сè уште можат да слушнат.

Сакам твоето срце да биде последното нешто што го чувствувам. Да бидам најсреќна жена кога ќе лежам на твоите гради и ќе го почувствувам твоето срце. Кога ја чувствувам моќта на животот во твоето срце, кога слушам дека сè уште чука, чувствувам дека чука заедно со моето.

Сакам да бидам со тебе до крајот на мојот живот. Сакам да ја напишеме нашата приказна заедно. Ајде да поминеме низ се заедно и да се бориме до крај, рамо до рамо. Сакам да бидеш мојата последна љубов!