НЕОДОЛИВ КОЛАЧ СО ЦРВЕНО ВИНО

Погледнете како да направите неверојатно импресивен колач со одлична арома.

Потребни состојки:

за тесто:

120 грама мек путер

3 јајца

1 чаша црвено вино

1 чаша шеќер

1 1/2 чаша брашно

2/3 чаша какао

2 лажички прашок за пециво

1/3 лажиче сол

За глазура:

4 лажици шеќер

100 грама павлака

150 грама крем сирење

2 ванила

100 грама овошје по ваш избор

Начин на подготовка:

Во сад, просејте го брашното, прашокот за пециво и какаото, додајте сол и промешајте. Со миксер изматете го мекиот путер, заедно со шеќерот, додајте ги едно по едно и јајцата. Додека мешате постојано, постепено додавајте ја смесата со брашно во течната смеса, додавајќи малку од виното. Смесата ќе изгледа малку груба, но ова е нормално.

Подмачкајте сад за печење и истурете ја готовата мешавина во неа. Печете го колачот со црвено вино во загреана рерна од 180 степени околу 35 минути. 5-10 минути по печењето на тортата, превртете го и почекајте да се излади целосно.

Мешајте ја павлаката со шеќерот 2-3 минути. Потоа додадете крем сирење и матете додека не се изедначи. Премачкајте ја тортата со кремот и украсете со сезонското овошје.

Наздравје!