ОВИЕ ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ ПРЕМНОГУ МИСЛАТ – ЗА СЕ!

ДЕВИЦА

Девицата е уште еден знак со кој владее Меркур. Високо интелигентен и хиперконцентриран на детали, Девицата нема да пропушти можност да го анализира секој изговорен збор, гест, па дури и помислен. Девицата е дефинитивно најорганизираниот знак во Зодијакот, а нејзиното прекумерно внимание на детали е токму она што ја прави склона кон претерано размислување. Иако е склона да биде перфекционист, Девицата мора да прави разлика помеѓу важните работи што треба да ги земе предвид и оние што само ја трошат нејзината енергија.

БЛИЗНАЦИТЕ

Близнаците се знак кој одлично владее со информациите и како некој со кој владее планетата Меркур, тој е многу брз и активен мислител со силна склоност кон претерано размислување. На Близнаците им е многу лесно да се изгубат во морето од факти и информации кои можат да бидат фрустрирачки. Ова може да ги спречи Близнаците да носат важни одлуки во животот. Близнаците треба да запомнат дека не вреди секоја работа да ја „скрши главата“ и да биде целосно во ред со нешто за кое нема решение на повидок.