ВНИМАВАЈТЕ НА ОВИЕ СИМПТОМИ И ДОЗНАЈТЕ ДАЛИ ВАШИОТ ПАРТНЕР МОЖЕБИ Е ЗАВИСНИК ОД СЕКС!

Не е емотивно врзан за сексуалните партнери

Сè што сакаат е секс и не сакаат никаква емотивна врска со нивните сексуални партнери. Кога ќе заврши сексуалниот чин, тие продолжуваат понатаму.

Многу често мастурбираат

Не е тајна дека сите луѓе мастурбираат, но тоа го прават постојано.

Нивниот живот се врти околу сексот

Овие луѓе постојано размислуваат кога ќе се случи нивната следна акција. Сè што велат и прават е поврзано со сексот. Сексот им станува живот.

Тие се неверни

Тие не се ограничуваат на секс со партнерот, туку прават прељуба со многу луѓе, па дури и плаќаат за секс.Тие се зависни од порно филмови

Тие се зависни од секс по телефон и постојано гледање порно филмови. Тие не можат да си го замислат животот без него.

Понекогаш имаат извртени идеи за задоволството

Тие можат да обожаваат мазохизам, воајеризам, а во некои екстремни случаи дури и педофилија, како и голем број други сексуални нарушувања.

Тие се опседнати со луѓе со кои никогаш не можат да имаат секс

Сите ги привлекуваат луѓе кои тешко се освојуваат, но лошо е кога тоа ќе се претвори во опсесија. Зависниците од секс одат дотаму што понекогаш шпионираат луѓе што не можат да ги имаат.

Не можат да запрат, колку и да сакаат

Ова е еден од најважните сигнали. Свесни се дека тоа што го прават не е нормално, но едноставно не можат да престанат. Зависноста од секс е исто како и секоја друга зависност, потребна им е помош.