Погледнете како да го подготвите овој вкусен рецепт:
Потребни состојки:
Пилешко месо (околу 1 кг)
125 гр путер
100 гр печурки
200 гр кашкавал
4 јајца
2 чаши брашно
црн бибер и сол по вкус
Начин на подготовка:
Исчистеното и измиено пилешко се вари во солена вода, се остава да се излади, и се сече на ленти.
Испржете го брашното во 1/2 од путерот и разредете со 2 чаши вода. На добиениот сос, додадете го сецканото месо.Потоа измешајте ги следните состојки ренданиот кашкавал, печурките, путерот, жолчките, биберот и солта по вкус и додадете ги.
На крај, со лесно мешање, додадете ги изматените белки. Истурете ја смесата во тава намастена со преостанатото масло и попрскана со брашно и печете ја на умерена температура додека не порумени.
На здравје!