ПОНЕКОГАШ ЉУБОВТА НЕМА ДА ИЗГЛЕДА КАКО ШТО СТЕ МИСЛЕЛЕ

Тоа е вашиот потсетник дека љубовта нема секогаш да изгледа онака како што мислите дека треба. Понекогаш тоа ќе бидат огнометот што секогаш ви го ветувале или бајките што сте ги читале како дете, но другпат можеби ќе бидете изненадени кога ќе сфатите колку е различно чувството.

Затоа што понекогаш љубовта е снежна полноќ кога светот молчи . Кога сè во вас се чувствува толку мирно, можете да го слушнете вашето срце како чука низ секоја педа од вас. Тоа е чувството на тежок капут околу рамената што ве штити од убодот на студениот воздух; тоа е чувство на мир кога сè околу вас се чувствува премногу хаотично. Дури и додека трепериш, не можеш а да не гледаш како паѓаат снегулките, маѓепсани од убавината на сето тоа.

Понекогаш љубовта е вашето омилено плишано животно – меко, познато, носено низ годините, но некако секогаш убаво како првиот ден кога го пронајдовте. Тоа е првото нешто по кое посегнувате кога ви треба утеха, кога сте имале лош ден и знаете дека само една прегратка е доволна за да се чувствувате подобро. Длабоко во себе секогаш знаете дека можете да најдете илјадници други плишани животни, но ниту едно од нив нема да ве натера да се чувствувате исто.

Понекогаш љубовта е книга од библиотеката. Ако внимавате, можеби ќе можете да најдете траги од читателите кои први ја сакале – ознаките со молив подвлекуваат зборови што никогаш не би можеле да се избришат – но тоа само ќе ве натера да ја цените приказната повеќе. Можете да поминете часови изгубени на страниците, не сакајќи ништо повеќе од препрочитување на секоја реченица.Понекогаш љубовта се оние први моменти кога авионот полетува – тоа е неизвесно и малку непријатно, но и полно со ветувања и авантури. Понекогаш дури и нема да бидете сигурни во која насока се движите, дури и кога знаете каде имате намера да слетате. Тоа е да имаш верба дека сепак ќе стигнеш таму.

Затоа, ако љубовта не изгледа како што некогаш сте мислеле дека треба, не грижете се – не мора секогаш да изгледа исто. Тоа не е универзално. Секоја љубов има своја форма и можете да се обидете да ја споредите со другите, но тоа нема да ви помогне . Затоа што на крајот од денот, постои само една константа, а тоа е ова: Љубовта е личноста на која сакате да се враќате секој ден. Онаа што најмногу ве тера да се чувствувате себеси. Оној кој не прави да се чувствувате дека тоа мора да биде на одреден начин, бидејќи тие исто така сфаќаат дека љубовта можеби ви изгледа поинаку, но тоа не ја прави помалку реална. Тоа не го прави помалку прекрасен.

Љубовта е куќата што можете да ја украсите заедно и никој друг не може да ви каже што да закачите на ѕидовите или каде да ги ставите чевлите. Затоа што на крајот на денот љубовта е дом.