ШТО ТРЕБА ДА ЗНААТ ЖЕНИТЕ ЗА ЧУВСТВАТА НА МАЖИТЕ, СПОРЕД ЕДЕН МАЖ

Некои луѓе мислат дека мажите немаат чувства , не сакаат да споделуваат и не сакаат да слушаат. Но, ова не е вистина. Еве што им се случува на господата кога се во прашање чувствата. Исто така, ќе ви покажеме како можете да го искористите ова знаење за да изградите цврста основа за сигурна, долготрајна врска .

Што жените треба да знаат за начинот на кој мажите ги чувствуваат емоциите

  1. Многу мажи не се чувствуваат исто како што вие

Некои луѓе мислат дека мажите функционираат како жени кога се во прашање чувствата. Но, вистината е дека на мажите им е многу потешко да ги обработат и да се справат со чувствата. Тие едноставно не се научени како да бидат добри во тоа. Тие, исто така, го немаат истиот систем на емоционална поддршка што го имаат многу жени, што објаснува зошто тие бегаат во работи како што се работа, спорт и телевизија.

Ако можете да го разберете ова и да научите да работите со нив наместо против нив, веќе имате огромна предност кога се во прашање мажите и врските. Друга работа што треба да се запамети е дека тие сакаат да ги поправат работите. И тие се фрустрирани кога не можат.  1. Тој се чувствува под притисок да ги поправи вашите чувства

Се разбира, сакате мажот да ги признае и задоволи вашите чувства и желби. Местото на мажот во врската е да биде добар партнер, да се грижи за вас, да слуша, да биде одличен љубовник, да се поврзува, да биде лојален и да споделува. Но, кога барате да ги задоволи вашите емоционални потреби затоа што се потпирате на него поради вашите стравови, фрустрации и несигурности, и двајцата се подготвувате за разочарување. Ниту една врска не може да ги задоволи сите ваши емоционални потреби. Односите треба да се однесуваат на растот, а не на тоа да станете зависни од некој друг што ги исполнува вашите емоционални потреби кога и да посакате.

  1. Нему му е потребно вие да го преземете водството во позитивната комуникација

Сега кога знаете дека сте многу повешти да ги чувствувате и споделувате, искористете го тоа знаење за да создадете средина за поддршка за добра комуникација со вашиот маж. Како? Прво, секогаш трудете се да доаѓате од место на сочувство и разбирање. Знаеме дека ова е тешко да се направи, но размислете за тоа – го добивате она што го давате. Ќе одите понатаму со маж кога на овој начин ќе пристапите на вашите интеракции со него. Сфатете дека тој не ги перцепира чувствата и комуникацијата на начинот на кој вие.

Наместо да пристапите кон разговор мислејќи дека направил нешто намерно или дека е бесчувствителен, фокусирајте го вашиот ум да мислите дека му треба помош да разбере од каде доаѓате. Потоа комуницирајте од тоа место. Наместо да кажете: „Ми здодеа што никогаш не сакаш да се дружиш со моите пријатели“. Обидете се со позитивен амбиент како: „Знаеш дека сакам двајцата да бидеме среќни во оваа врска и секогаш сакам да бидам искрен со тебе. Забележувам дека не работиме многу со моите пријатели и би ги сакал за да ве запознаеме подобро, како мислите дека можеме да го направиме ова дело за нас двајцата?” Кога разговарате со личност со вака позитивен став, ја водите да види дека не сакате да се карате, туку да ги исправите работите.