ШАМПИЊОНИ ВО ПРЕЗЛА- НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ СЕ ПОДОБРИ ТОПЛИ ИЛИ ЛАДНИ!

За помалку од половина час , направете ги овие вкусни крцкави закуски кои изгледаат како крофни. Направени се од само неколку состојки, а доколку сакате печурки, овој рецепт совршено одговара.

Состојки:

  • 500 гр шампињони
  • 2 јајца
  • сол, бибер
  • брашно и презла
  • масло

Подготовка:

Изберете помали печурки со иста големина. Секое исчистете го и со нож исечете го стеблото за да остане само горниот дел од печурката. Изматете ги јајцата со малку сол и бибер, а во посебна чинија измешајте брашно и презла.

Секоја печурка потопете ја во јајцата и потоа валкајте ја во мешавина од брашно и презла.Пржете ги на врело масло додека не добијат убава боја. Готовите шампињони оставете ги на даска да отстојат малку и да се исушат.

Наздравје!