ШТО ВЕЛАТ ЦРТИТЕ НА ЛИЦЕТО ЗА ВАС?

Облик на лице

 • Луѓето со тркалезно лице се сметаат за исклучително грижливи, чувствителни и емотивни луѓе. Склони се кон силни фантазии и знаат да уживаат во стабилни, долготрајни врски.
 • Луѓето со продолжена форма на лице се практични и методични работохоличари. Обично се мускулести и атлетски, па затоа се малку себични, па поради нивното его имаат проблеми во врските.
 • Квадратното лице е поврзано со оган и таквите лица честопати можат да бидат агресивни, амбициозни или склони кон нарачување. Тие се решени и имаат остар, аналитички ум.
 • Триаголниот облик на лицето е поврзан со виткото тело и интелектуалната супериорност. Кинеските преведувачи на лице ја поврзуваат оваа форма со креативност, чувствителност и огнен темперамент.

Веѓи

Веѓите зборуваат за репутација, слава и темперамент.

 • Силните веѓи сигнализираат агресивни и силни луѓе кои се вешти во работата со раце.
 • Тенките веѓи откриваат личност која често е неодлучна.
 • Ниските веѓи откриваат импулсивен темперамент, додека високите веѓи укажуваат на повнимателен став при донесување одлуки.
 • Правата веѓа е знак за личност со високи естетски критериуми и чувствителен темперамент.

Усни

Преку обликот на усните, ја проценуваме сензуалноста, апетитот за храна и секс, како и комуникацијата. • Тенка горна усна и пополна долна означува некој што не може да врати во врска со иста мерка.
 • Спротивната форма сугерира личност која можеби дава премногу.
 • Полните заоблени усни се знак на хедонистичка, грижлива и чувствителна природа, додека тенките усни се показател за себичноста.
 • Кривата надолу упатува на некој што ќе биде многу тешко да се задоволи, додека кренатите усни се знак на оптимизам.

Брчки на лицето

 • Се вели дека брчките околу очите се линии на радост. Тие се знак за отворено срце и личност која шири радост.

-Вертикалните намуртени линии меѓу очите откриваат многу рационална личност: тоа е некој кој работи напорно и знае да биде многу решителен.

 • Линиите што се протегаат од носот до устата се нарекуваат наменски линии. Тие откриваат луѓе кои се на вистинскиот пат во животот.

Очи

 • Длабоко сината боја значи дека сте сензуална и отворена личност во општеството, но во исто време нежно и чувствително суштество.
 • Светло сините очи претпоставуваат дека оваа личност веројатно ќе ужива да флертува со спротивниот пол.
 • Длабоко зелените очи значат енергија и инвентивност. Ќе ви треба долго време за да ја разберете спонтаноста и луцидноста на умот на зелените очи. Со нив во општеството, треба да ги изостриш своите интелектуални вештини.
 • Чоколадо кафените очи откриваат некои од генетските особини на расите на луѓето од Медитеранот и Блискиот Исток и укажуваат на страсни ликови кои го сакаат социјалниот живот. Нивната страст е поврзана со лојалност таквата личност работи напорно за да му обезбеди утеха на своето семејство. Кафените очи обично укажуваат на великодушност.
 • Сивите очи откриваат висок степен на интелигенција и имагинација, но страста на овој префинет тип на луѓе е прилично тивка бидејќи се склони кон расудување.
 • Црните очи се многу ретки. Имаат доминантни и импресивни луѓе кои не секогаш ќе ја постигнат својата цел на најдобар начин.