СТРАЧАТАЕЛА ТОРТА БРЗА И ПРЕВКУСНА!

Состојки:

  • 400 гр бисквити,
  • 150 гр стопен маргарин,
  • 500 мл слатка павлака,
  • 1 желатин,
  • 500 гр сирење марскапоне,
  • 200 гр сецкано чоколадо,
  • 200 гр сецкани бадеми.

За украс: чоколадо, шлаг по желба.

Подгответе го желатинот во согласност со упатствата на пакетчето. Изматете ја павлаката со ванилин шеќер, па додадете го желатинот.

Во слатката павлака додадете го сирењето маскарпоне и промешајте уште малку. Исклучете го миксерот и додадете мелени лешници и сецкано чоколадо. Измешајте сè полека и премачкајте ја подлогата. Ставете го во фрижидер да отстои. Потоа украсете по желба.