ТАЈНАТА НА ВАШАТА ЛИЧНОСТ Е СКРИЕНА ВО КРВНАТА ГРУПА!

Постои широко распространето верување дека одредена крвна група може да нè направи повеќе склони кон смртоносни болести или може да нè заштити од нив, а диетата по крвни групи станува сè попопуларна.

Еве што открила науката за секоја крвна група.

Крвна група А.

Ако имате крвна група А, имате фантастични одлики, според кетсуеки-гата. Вие сте сериозни, креативни, паметни, резервирани, трпеливи и одговорни. Понекогаш сте малку тврдоглави и ретко дозволувате ‘работите да ви се скршат над грбот’. Вие сте силна и стабилна личност.

Ви е многу тешко да ги искажете своите чувства и се плашите да им се предадете пред нив. Ви недостасува храброст и ви носи многу штета. Вие сте романтична душа. Во љубовта, вие сте најкомпатибилни со луѓе кои имаат крвни групи А и АБ.

Луѓето ве доживуваат како интензивна личност, а тоа може да биде поврзано со фактот дека луѓето со крвна група А имаат поголемо ниво на кортизол, хормон на стрес кој циркулира низ нивните вени. Луѓето со крвна група А претпочитаат физичка активност како јога или Таи Чи отколку трчање или кревање тегови бидејќи тие ја намалуваат напнатоста и ризикот од срцеви заболувања.

Предноста на луѓето со крвна група А – тие се помалку привлечни за комарците, покажува истражувањето спроведено од Институтот за технологија за контрола на штетници. Може да се радувате на заштедените пари што нема да морате да ги потрошите на спреј против комарци!

Крвна група Б.

Оваа крвна група се развила во жешките савани на Источна Африка и потоа се проширила низ студената висорамнина Хималаите до масите воини кои доминирале во регионот.

Ако имате крвна група Б, вие сте страствени, активни, креативни и силни. Вие сте практична личност и претпочитате да ги правите работите до крај отколку да сонувате. Понекогаш сте малку импулсивни и неодговорни и ви е тешко да им простите на луѓето. Вие сте флексибилни и флексибилни. Имате авантуристички дух.

Преокупирани сте со сегашниот момент и не се грижите премногу за тоа што претстои, но штом ќе се за inубите во вас никој друг не постои. Во љубовта, вие сте најкомпатибилни со луѓе кои имаат крвни групи Б и АБ.Билансот е најважен за луѓето со крвна група Б. Ако одите од крајност во крајност, може да го нарушите ритамот на спиење, да го зголемите ризикот од депресија и отпорност на инсулин. Луѓето со крвна група Б треба да јадат зелен зеленчук и млечни производи со малку маснотии.

Крвна група АБ

Ако имате крвна група АБ, вие сте мирна, рационална и прилагодлива личност. Вие исто така може да бидете критични и неодлучни. Некои луѓе дури мислат дека имате двојна личност. Понекогаш ви треба малку повеќе време да прифатите некои работи.

Живеете според вашите чувства. Затоа понекогаш може да се однесувате наивно. Вашата сродна душа можете да ја најдете во која било крвна група.

Едно истражување, објавено во списанието Неврологија, открило дека луѓето со крвна група АБ имаат 82% поголем ризик од когнитивно опаѓање и се изложени на најголем ризик од губење на меморијата подоцна во животот. Ако имате крвна група АБ, важно е да живеете здрав начин на живот.

Крвна група 0

Ако имате крвна група 0, вие сте личност полна со самодоверба и оптимизам. Имате силна волја и многу развиена интуиција. Вие сте социјална личност и често сте во центарот на вниманието. Сепак, знаете како да бидете опседнати со себе. Вие исто така може да бидете ладни и непредвидливи.

Во љубовта се однесувате како што работите во деловните активности: вие сте темелни и упорни, без комплекси, дејствувате отворено и самоуверено. Најкомпатибилни сте со луѓе кои имаат крвна група 0 и АБ.

Луѓето со крвна група 0 се многу отпорни на стрес, но кога стресот ќе ги надмине, многу им е тешко да се релаксираат, Затоа, луѓето со крвна група 0 бараат малку поинтензивно вежбање.

Според студија на Универзитетот Харвард, луѓето со крвна група 0 имаат најмал ризик од развој на многу видови на рак. Но, бидејќи тие имаат толку слатка крв, тие се двојно попривлечни за комарците од луѓето со крвна група А.