ТЕСТ: ИЗБЕРЕТЕ ЦИТАТ НА ХАРУКИ МУРАКАМИ И ВИДЕТЕ ШТО МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

Денес споделуваме со вас забавен и брз тест.

Погледнете ги 6-те цитати на јапонскиот писател Харуки Мураками. Зборови на голема мудрост.

Изберете една од нив и видете што треба да промените до крајот на годината.

 1. „Спомените не греат одвнатре. Но, тие ни предизвикуваат и голема болка“.
 2. „Кога долго гледате во морето, луѓето почнуваат да ви недостасуваат. Кога ќе ги погледнете луѓето, почнува да ви недостасува морето“.
 3. „Секој и се изгледа добро кога се гледа од далечина“.
 4. „Секој што ќе се заљуби ги бара парчињата од себе кои недостасуваат“.
 5. „Но, кој може да каже што е најдобро? Затоа треба да ја зграпчите секоја шанса за среќа каде што ќе ја најдете и да не се грижите премногу за другите луѓе. Моето искуство ми кажува дека не добиваме повеќе од две или три вакви шанси во животот и ако ги пуштиме, ќе се каеме до крајот на животот“.
 6. „Понекогаш судбината е како мала песочна бура која постојано го менува правецот“.

Резултати:

 1. Оставете го минатото и раскинете со токсичните врски

Ваша задача е да ја прочистите вашата околина и да го ослободите вашиот ум од застарени обрасци на размислување, минатото што создава пречки за да продолжите напред. Времето е неповратно, затоа не треба да го трошите во самокритика и стравови. 1. Постигнете независност и зрелост

Нема да одите напред додека не го направите првиот чекор. Важно е да сфатите дека само вие можете да го промените вашиот живот и понекогаш излегувањето од вашата комфорна зона е првиот чекор. Бидете активни, покажете ги вашите таленти, надградете ги вашите способности.

 1. Проширете ги вашите хоризонти

До крајот на оваа година, обидете се да ги следите и да ги постигнете вашите цели. Не плашете се да тргнете по нови патишта, учете нови работи. Прегрнете ја слободата, сонувајте, создавајте нови и корисни контакти.

 1. Најдете ја вашата љубов

Прво треба да ја пронајдете таа љубов, самољубието. Дури и ако сте во врска, размислете колку се сакате себеси и се грижите за вашите потреби. Оние кои бараат нова љубов можат да ја најдат, но прво е важно да се покаже самољубие. Само кога се сакаме себеси и кога другите го гледаат тоа, можеме да ја привлечеме љубовта што ја заслужуваме.

 1. Одредете ја вашата струка

Дојде време да изберете активност што ќе ја инспирира вашата душа, можеби не до крајот на животот, но секако за значителен период. Не поставувајте граници за себе и следете го гласот на своето срце. Размислете за ново хоби, студирајте, сменете ја работата ако не се чувствувате задоволни.

 1. Прифатете се себеси

Промената бара ваш придонес, затоа вложете енергија во зајакнување, подобрување и славење на вашите успеси. Самокритиката во мали дози е неопходна, но кога е прекумерна е демотивирачка. Претворете ги неуспесите во можности и дајте им повеќе шанса на позитивните мисли.