ТЕСТ ЗА ЛИЧНОСТ КОЈ ЌЕ ВИ ПОМОГНЕ ПОДОБРО ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ СЕБЕСИ!

 Ќе ви бидат поставени неколку прашања. Најважното правило е да одговорите искрено, како се чувствувате и што прво ви паѓа на ум.

Можно е да се дадат исти одговори на различни прашања и да, не гледајте ги резултатите. Сега земете пенкало и хартија и започнете:

Прашања:

1. Гледате во морето (ваше прво чувство, можете да ги затворите очите…)

2. Шетате во шума и гледате под вашите нозе (што чувствувате? Времето на одговор не е повеќе од 30 секунди)

3. Го гледаш летот на галебите (што чувствуваш?)

4. Гледате стадо коњи (напиши прво што чувствуваш, не размислувај долго)

5. Во пустината гледате ѕид со мал отвор, зад кој има оаза (во овој случај се потребни вашите постапки, не размислувајте, пишувајте што ќе правите)

6. Повторно пустината. Уморни сте од долгото патување. Гледате сад со вода (што правите? можеби ви звучи тривијално, но одговорот напишете го на хартија)

7. Изгубени сте во шумата. Се стемнуваше. Гледаш куќа со осветлен прозорец (што правиш? напиши)8. Во магла сте (вашите постапки? како ќе се однесуваш, пиши)

Резултати:

1. Вашиот став кон животот, емоциите, чувствата.

2. Како се чувствувате во вашето семејство.

3. Вашиот однос кон жените.

4. Вашиот однос кон мажите.

5. Ваша основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми?

6. Вашиот сексуален живот. Избор на партнер.

7. Вашата подготвеност за брак.

8. Вашиот однос кон смртта.