ТОРТА ОД САМО 3 СОСТОЈКИ КОЈА СЕ ТОПИ ВО УСТА!

Овој колач може да го направите од само три состојки и многу брзо. Ќе ви требаат јајца, бело чоколадо и крем сирење. Нема шанси дека нема да успеете и не ви се допадне.

Состојки:

  • 3 јајца
  • 120 гр бело чоколадо
  • 120 гр несолен крем сирење на собна температура

Подготовка:

Прво, вклучете ја рерната да се загрее до 170 степени. Одделете ги жолчките од белките. Оставете ги неварените белки во фрижидер. Скршете го белото чоколадо на парчиња и растопете го на водена пареа. Оставете да се излади, па измешајте го со крем сирење што беше на собна температура за да не се стврдне чоколадото.Додајте ги жолчките и измешајте се додека не се соедини. Разматете ги белките додека не добиете цврст снег. Измешајте го снегот и мешавината од чоколадо и жолчки со сирење, но лесно, така што смесата останува воздушна.

Истурете ја смесата во плех со пречник од 15 см со која ќе намачкате со путер, протресете неколку пати за да се ослободи целиот воздух, и за да не се распука тортата при печењето. Ставете го плехот во поголем сад што ќе го наполните со топла вода. Испарувањето на водата околу тортата за време на печењето, исто така, влијае на нејзината мекост. Печете точно 15 минути на 170 степени, потоа 15 минути на 160 степени, потоа исклучете ја рерната и оставете ја тортата да стои во рерна уште 15 минути.

Кога готовиот колач изладете го целосно, украсете го по желба.

На здравје!