ВИСТИНСКАТА ЉУБОВ БАРА ПРИФАЌАЊЕ БИДЕЈЌИ СЕКОЈ ЧОВЕК ИМА СВОЈ ПАТ

Во оваа статија ќе ви пренесеме седум вистини за врските кои секоја жена треба да ги знае.

  1. Никој нема да ве „спаси“

И покрај тоа што го гледаме во романтичните филмови, во реалниот свет не постои личност која ќе ве спаси и ќе ве извлече од сите неволји на светот. Луѓето можат да нè поддржат во нашето патување низ животот, но воопшто не се обврзани да не „избават“ од неволја или да не прават среќни. Ние самите сме одговорни за нашата среќа.

  1. Никого не можете да спасите

Понекогаш се стремиме да ја преземеме улогата на еден вид „спасител“. Но, реалноста е дека човек навистина може сам да се „спаси“. И само кога сака.

  1. Поддршката и согласноста се две различни работи

Во односите, многумина од нас ги мешаат концептите на „поддршка“ и „согласност“. Сметаме дека кога некој не ја одобрува нашата одлука или гледна точка, тоа ја покажува неговата неподготвеност да не поддржи. Но, ова не е така. Можно е да поддржите некого дури и ако не се согласувате со него.

  1. Да се ​​биде поддршка не значи да се заборави на себе

Само затоа што некој не ги исполнува сите ваши барања, не значи дека не е поддршка или лош партнер за вас. И не сте должни да трчате на помош, оставајќи сè штом партнерот или некој друг го побара тоа. Ставањето на сопствените потреби на прво место е нормално.

  1. Вистинската љубов бара прифаќање

Секој човек има свој пат наречен живот. Понекогаш бараме длабока и блиска врска, но партнерот се уште не е подготвен за тоа. Ако навистина сакаме, мора да го прифатиме и да бидеме трпеливи.

Мора да бидеме искрени со себе ако сакаме да го најдеме она што го бараме. Со прифаќање на нашите и туѓи потреби, со тоа придонесуваме за поздрава комуникација и на крајот поздрави односи.  1. Тешкотии – тие воопшто не се знак дека е време за заминување

Всушност, тешкотиите може да укажуваат на потребата од воспоставување уште поблиски односи со партнерот. Во секоја врска се јавуваат конфликтни ситуации. Проблемот е што понекогаш среде борба почнуваме да се сомневаме во вистинскиот избор.

Важно е да бидете подготвени да го решите проблемот, а не да се криете, ако сакате да растете и како поединци и како партнери.

  1. Среќата зависи од вас

Како по правило, проблемите во врската не се нужно поврзани со постапките на која било од страните. Понекогаш причината за несогласување е неактивноста, односно не вложувате ништо во врската.

Сè што се случува во врската е резултат на заедничките напори на партнерите. Вреди да се запре и да сфати дека сè на овој свет е размена која бара постапки на двете страни.