ЗА СЕКСОТ ДА БИДЕ СОВРШЕН: ПЕТ (НЕ) ПРИЈАТНИ ТЕМИ ЗА КОИ ТРЕБА ДА СЕ РАЗГОВАРА СО ПАРТНЕРОТ

  1. Фантазии и фетиши

Вашиот партнер сака да биде врзан, а вие не? Или можеби ситуацијата е обратна? Добро е да бидете свесни на време за да не бидете шокирани подоцна. Разговорот за сексуални фантазии и фетиши со вашиот партнер ќе ви осигури дека сте запознаени со сите важни информации и подготвени да се соочите со можни сексуални авантури во хармонија.

  1. Сексуална историја и тајни

Сексуално преносливи болести, сексуални нарушувања, историја на медицината … Овие се сите теми за кои треба отворено да се разговара со вашиот партнер затоа што е во негов и ваш интерес да откриете такви информации доколку тие постојат.

Ова се теми што не треба да ги избегнувате. Се разбира, не треба да разговарате за секоја ситница од минатото со вашиот партнер, но важно е да разговарате за некои поголеми и поважни работи.

  1. Желби и потреби

Ниту еден од нас не може да чита умови, а за да биде задоволство сексуалниот живот, двајцата партнери мора да знаат што сака и сака другиот. За да се случи тоа, важен е разговор. Тргнете настрана потенцијална непријатност, седнете со вашиот партнер и разговарајте за сè што сакате или не сакате или сакате да експериментирате.

  1. Колку често треба да имате секс?

Еден од проблемите што често се јавуваат во врските е затоа што некоординиран сексуален нагон или едниот партнер, маж или жена, сака секс почесто од другиот.Не е доволно само да се препознае овој проблем, туку треба отворено да зборувате за тоа. Двајцата партнери треба да ги споделат своите фрустрации и чувства. Отворен разговор на оваа тема може да ви помогне на патот кон заемно сочувство и разбирање, а сето тоа може да доведе до тоа двете страни да бидат задоволни од количината на секс во врската.

  1. Омилени споделени сексуални искуства

Ако вие и вашиот партнер сте заедно долго време, тогаш важно е да се зборува за искуствата што биле.

Повремено, заедно, запомнете го вашиот фантастичен секс заедно, што ќе разбуди позитивно размислување и носталгија кај вас. Започнете разговор со споделување на омилената меморија со вашиот партнер, а потоа замолете го да го стори истото. Еден таков разговор може лесно да доведе до повторување на ситуацијата за која зборувате.