ЗНАЦИ ДЕКА ПОМЕЃУ ВАС ИМА СИЛНА ХЕМИЈА

„Љубовта и кашлицата не можат да се сокријат“, вели една стара поговорка. Хемијата и чувствата не можат да се сокријат, а искрите што постојат меѓу двајца луѓе често ги забележуваат луѓето однадвор, а не самите тие. Одредени сигнали укажуваат на тоа дека меѓу вас постои силна привлечност, без разлика дали сте свесни за тоа или не. 1. Контакт со очи
  Ако се најдете како долго гледате во нечии очи, тоа може да биде првиот знак на допаѓање. Продолжениот контакт со очи значи интерес според психолозите. На потсвесно ниво, препознавате нешто топло и затворено во очите на другиот.
 2. Случајни допири
  Ова не значи еротски допири. Лесните и случајни допири на рамото, коленото, раката или косата исто така може да бидат еден од знаците на привлечност. Особено ако ги чувствувате искрите или татнежот во стомакот – меѓу вас дефинитивно има нешто повеќе од пријателство!
 3. Ориентација еден кон друг
  Обрнете внимание на овој несвесен сигнал. Ако и во поголемо друштво без свесна намера го свртите телото еден кон друг, дефинитивно има нешто меѓу вас.
 4. Флертување
  Забележувате дека дури и кога водите сериозен разговор, тој се претвора во флерт. Исто така, можно е да чувствувате дека би можеле вака да флертувате засекогаш и тоа ви причинува големо задоволство.
 5. Смеа
  Смеата ги зближува луѓето, што особено го потврдија некои истражувања кои дојдоа до заклучок дека паровите кои почесто се смеат заедно имаат поголеми шанси да останат во врска.