8/8 НА ОВОЈ ДАТУМ СЕ ОТВАРА МАГИЧНАТА ЛАВОВСКА ПОРТА!

Секоја година од 28 јули до 12 август, Лавската порта е отворена со својот врв на 8 август. Во овој период Сонцето е во знакот Лав, поради што овој ден се нарекува Лавовска порта и сведоци сме на приближувањето на ѕвездата Сириус до Земјата, што се гледа во линија со појасот на Орион. Овој ден се смета за одличен за манифестација на желби, среќа, напредок на добри промени. Според астролозите, има моќна енергија која влијае на животот.

Како да се подготвите за магичното 8.8. и привлекуваат исполнување на желбите за време на Лавовска порта? Еве што треба да направите:

Во овој период важно е да бидете нежни кон себе, но во исто време и храбри. Треба да дозволите некои сенки од минатото да излезат од вас. Соочувањето со вистината може да биде тешко и болно, но тоа е исцелување. Сега е време да станете свесни за тоа кои чувства, како што се гнев, лутина, завист, осудување, незадоволство, го спречуваат вашето срце да се отвори кон нова љубов, подобра среќа.

Кога ќе станете свесни за нив, запишете ги, свртете се со нив на хартија, а потоа фрлете ги, нека ветерот ги однесе, далеку од вас и вашето срце. Истото може да се примени и за ограничувачките верувања дека не можете да направите нешто, дека не сте подготвени, способни, дека успехот е далеку од вас… Тие мора да исчезнат, потребни се промени!Ова е вашето време да бидете храбри. Многупати се држиме за она што повеќе не служи затоа што е „удобно“. Се плашиме да излеземе од нашите комфорни зони затоа што често се плашиме од непознатото. Ова е време да преземете ризик и да зачекорите во непознатото. Дозволете вашата судбина да се расплетува без да се обидувате да манипулирате и контролирате. Останете оптимисти, внимавајте на тоа каде сакате да одите и што сакате да постигнете.

Искористете го овој период за енергија, емоционално и ментално чистење. Фрлете сè што повеќе не е угодно, плускавци, блокови и оптоварувања, за сè што е светло и добро да има доволно простор да го исполни вашиот живот во целост.