„ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ“: ЌЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА ВАШАТА ВРСКА ИМА ИДНИНА АКО ТОЈ ГИ ПРАВИ ОВИЕ ДВЕ РАБОТИ

Експертите за врски открија кои се добрите знаци кои можете да ги препознаете кај вашиот партнер.

1. Добро се познаваат себеси и се задоволни со себе

Ова обично значи дека личноста знае што му треба во романтична врска и е подготвена да биде отворена и искрена во разговорите со вас и со другите луѓе. Според експертот за врски, Лорел Хаус, еден од показателите е фактот колку некој се грижи за себе.

Редовната физичка активност и здравата исхрана покажуваат дека се работи за посветена личност која има приоритети.

2. Тие го почитуваат вашиот одговор „не“„Тоа е голема работа. На вашето „не“ не му треба објаснување и нема дополнителни преговори“, рече лиценцираната брачна и семејна терапевтка Жаклин Мендез.

Тоа значи дека за вашиот партнер, фокусот не е само на вашата физичка врска. Се разбира, физичката страна на романтичната врска е важна, но ако тоа е нечија главна или единствена грижа и фокус, тогаш зборуваме за црвено знаме. Но, ако некој е заинтересиран за вас и го интересира се за вас, а не само прашањето што може да добие во таква врска, тогаш тоа е дефинитивно зелено знаме.