ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ ОД ЦЕЛЕР

Целерот е една од најмоќните антиинфламаторни намирници.

Тоа е идеално средство за чистење и обновување на цревната слузница. Во исто време, целерот со стебленца нè снабдува со ензими и коензими и ја зголемува количината на хлороводородна киселина во желудникот, што ја олеснува варењето на храната и го спречува нејзиното скапување.

Сокот од целер е исто така најдобриот начин за неутрализирање на пропустливоста на амонијак , сè уште неоткриена медицинска состојба која често се меша со интестинална пропустливост.

Стебленцата од целер исто така ја подобруваат функцијата на бубрезите, го поддржуваат обновувањето на надбубрежните жлезди, го смируваат умот и влијаат на мисловните модели благодарение на минералните соли што ги содржи.Хидрира на длабоко клеточно ниво, намалувајќи ја можноста за мигрена, помагајќи му на телото да се справи со патогени, ДДТ, радијација и токсични тешки метали, а истовремено е незаменлива помош при стрес и поправка на ДНК.