ИМА САМО ОДРЕДЕН БРОЈ УБОДИ КОИ СРЦЕТО МОЖЕ ДА ГИ ИЗДРЖИ ПРЕД ДА ПОЧНЕ ДА КРВАРИ!

Ја имавте вашата шанса, но и ја уништивте – верувам во втора шанса – но јас ви дадов толку многу шанси досега, што не сте ги искористиле. Вие ги злоупотребивте.

Имавте можност да допрете до мене, кога останавме цела ноќ да зборуваме за нашите животи и да си ги поставуваме најинтимните прашања.

Тоа беше твоја шанса да ме најдеш на „моето место“, каде што се криев од другите.

Имаше шанса да ми ги срушиш сите ѕидови, затоа што навистина ти верував. Ти кажав за моите скршени срца и се надевав дека нема да бидеш уште еден во серијата што ќе ме скрши.

Ти кажав за моето минато и се надевав дека нема да станеш дел од него. Ти кажав за моите соништа и замислив како ќе бидеш во нив.

Ти имаше можност да ме сакаш, тогаш кога бев подготвен да ти го дадам своето срце и кога бев подготвен да се отворам и да ѕирнам во твоето – и таму го гледам и најубавото и најмрачното.

Тогаш кога зборував со тебе отворено и искрено, те гледав со ентузијазам, те држев со мекост и кога ти ветив дека ќе ги отпакувам сите работи.

Би било твое ако ме прашаш мене,

Ти дадов многу можности што можеше да ги искористиш, но не ти требаа, очигледно.

Те чекав доволно долго, но никогаш „ не се појавив“ .

Доволно плачев за тебе, но никогаш не ми ги избриша солзите.



Ги најдов сите можни изговори за тебе, само да не те изгубам, но и јас бев исцрпена.

Но, има само толку многу логика што трае додека не дојде лудилото. Има толку многу глупости со кои можев да се справам додека одеднаш не доби смисла и има само толку многу убоди што срцето може да ги издржи, пред да почне обилно да крвари.

Добрата работа кај луѓето кои им даваат многу шанси на другите е тоа што лесно можат да ги извлечат.

И на крајот никого не пуштаат назад.

Имавте шанса што не ја искористивте.

Имавте можност што не сте ја доживеале.

Ја имавте вашата шанса и ја донесовте одлуката.

И сега ја донесов мојата одлука. Ќе барам некој кој ќе ми ја даде вистинската можност што ја заслужувам .

Не можеш повеќе да бараш друга шанса, дури и да сакам да ти ја дадам – ​​не можам!

Затоа што не се работи за тоа колку шанси може да даде човек, туку кому му се дадени.