КАКО ДА ГО ПРИВЛЕЧИТЕ ЖИВОТОТ КОЈ ГО САКАТЕ

  1. Можеме да бидеме жртви на светот каков што го гледаме или можеме да избереме перспектива од која ги препознаваме минатите болни искуства како катализатор за промени.
  2. Запомнете дека вие сте душа која поминува низ човечко искуство.
  3. Клучот за спокојство е да верувате дека универзумот ве поддржува.
  4. Сè што се случува во нашиот живот нè става пред избор: можеме да дозволиме да не уништат или можеме да им помогнеме да нè водат кон благодатта.
  5. Кога се чувствувате добро, во вас владее вибрација на радост која ги воздигнува луѓето околу вас.
  6. Ако живееме само од достигнување до достигнување, не си дозволуваме да уживаме во луксузното животно искуство.
  7. Причината зошто сакате нешто во животот е затоа што мислите дека тоа ќе направи да се чувствувате одлично кога ќе го добиете. Но, ако не се чувствувате добро додека работите на вашите достигнувања, не можете ни да го постигнете она што го сакате. Мора да бидете задоволни со она што е сега додека се стремите кон подобро.
  8. Сите мисли што го имате е порака до универзумот. И универзумот секогаш вели ДА на вашите мисли, енергија и емоции. И така, она што ќе го испратите, ќе го добиете назад, сакале или не.
  9. Кога ќе научите да го прифаќате одбивањето како водич, ќе имате можност да го следите текот на универзумот, да ја зајакнете вашата вера во планот што тој го има за вас.
  10. Само вие избирате како го гледате светот. Вие сте сонувачот во вашиот сон.