ЉУБОВТА Е ЦЕЛОСНА КОГА ЉУБИТЕ СО ТЕЛО, ДУША И УМ

Ако изневерите маж макар и еднаш, веднаш заминете.

И знај – љубовта ја нема.

Ако ве изневери макар и еднаш, веднаш заминете – љубовта ја нема.

Кој љуби нема очи, нема срце, нема раце за друг.

Имајте сто љубови, но бидете во стоте само додека тие ве сакаат и сте сакани.

И се додека си доследен на себе.

Љубовта е целосна кога љубите со тело, душа и ум.

Сè помалку е компромис со вашата душа.

Ако сакаш некој таков, си ја слушнал душата. И не изневеруваш. Не ти ни паѓа на памет.Ако изневерувате, едниот дел од вас престанал да го сака другиот – или е телото, или умот, или душата.

И време е да се оди.

Откако еден дел од вас ќе престане, другите делови ќе престанат да ја сакаат таа личност многу брзо.

Неверството го измислил самиот човек.

Не постои такво нешто пред Бога – само вистината меѓу двајца луѓе не се зборува.

За да се појави трета, недостига љубов и вистина некаде помеѓу.

Без љубов не треба да живееш и да бидеш со никого.

Автор: Марија Лалева