ЉУБОВТА Е ИЗБОР И ЈАС ТЕ ИЗБИРАМ ТЕБЕ

Ако нешто научив за врските, тоа е дека љубовта станува избор. Вие доброволно го избирате вашиот партнер секоја секунда, секој час, секој ден.

Честопати не учат дека љубовта е чувство, но чувствата се минливи и несигурни. Чувствата не се вистински извор на поддршка за вас или вашиот партнер. Вашата врска не може да се дефинира со нешто непредвидливо како вашите емоции во моментот.

Затоа, љубовта е избор и јас избирам да бидам со тебе. Избирам да те сакам и покрај стравот во моето срце. Избирам да те пуштам, без оглед на тоа што ме научи минатото. Избрав да го ставам моето срце во твоите раце, надевајќи се дека нема да го скршиш. Избирам да верувам дека ќе ми останеш верен и дека намерно нема да ме повредиш.

Избирам да бидам ранлива и да те пуштам во моето срце, кое вешто го бранам. Избирам да го оставам во минатото секое сеќавање на моите претходни партнери, целосно да заздравам за да не морате да го носите мојот емотивен багаж.

Избирам да бидам со тебе во секоја авантура, бидејќи знам дека понекогаш се чувствуваш осамено. Избирам да те поддржувам на патот кон твоите соништа бидејќи знам дека и ти ќе го сториш истото за мене. Избирам да го откријам светот со тебе и да ги ставам сите мои стравови во втор план. Избрав да ти дозволам да го гледаш секој агол на мојата душа – без преправање и лаги.Не заслужуваш да те сакаат на половина пат. Затоа е едноставно – избирам да бидам со тебе, бидејќи љубовта е избор.