НА ЖЕНИТЕ КОИ НЕ ПРЕСТАНУВААТ ДА СЕ БОРАТ ЗА СВОИТЕ СОНИШТА

Чудно е како некои денови се чувствуваме полни со моќ, а други сме пред пораз, едвај одржувајќи ја самоконтролата. Но, можеби, ако нешто што вреди да се направи е лесно, тогаш чувството што би го чувствувале откако ќе ги постигнете своите цели би застарило и заборавило. Но, победата остава вечен впечаток во твоето срце, затоа што кој би можел да ја заборави целата борба што се случи пред неа.

Можеби она што навистина ви треба е да направите промена. Ако ја трошите енергијата обидувајќи се да ги надминете сопствените очекувања, дајте си пауза. Енергијата е еден од највредните ресурси и ако секогаш спринт, заборавате дека не сте во трка, туку маратон. Понекогаш најдоброто нешто што можете да го направите за себе е да знаете кога да застанете за да можете да се вратите на она што го правите, но со нова доза на инспирација и обновена перцепција.

Ако не можете да одвоите време за работите што го разгоруваат огнот во вас, размислете за промена на приоритетите. Соништата можат да бидат стари или само родени, реални или достигнуваат до ѕвездите. Ги има во сите форми и големини, но се што е важно е личноста што стои зад нив. Важно е во што верувате.

За среќа, никој не треба да верува во вашите соништа повеќе од вас. Никој друг не е одговорен за тоа дали тие се случуваат или не. Можеби пречките што се наоѓаат на патот до нив се само тест за верување во себе. Како од вас да се бара да ја докажете својата издржливост.Знајте дека не сте единствените што се будат обесхрабрени, обидувајќи се да ве слушнат во свет кој е премногу расеан за да го слуша. Знајте дека не сте единствените кои сакаат да се откажат и да ги заменат своите напори со нешто лесно, нешто што нема да ги одбие повторно и повторно. Но, не заборавајте дека соништата секогаш вредат.