НАЈДОБРИ ЖИВОТНИ ЛЕКЦИИ ШТО ГИ УЧИМЕ КОГА СМЕ НА ДНОТО НА БЕЗДНАТА!

Тешкиот живот ве учи дека треба да верувате во себе затоа што понекогаш сте единствената личност која верува во вас, и тоа е доволно за да ги средите работите во вашиот живот токму онака како што треба.

Тешкиот живот ве учи дека не постојат лоши времиња, бидејќи ова се сите времиња од кои можете да извлечете нешто добро од него и да го носите со себе во животот.

Тешкиот живот мачи, но и учи! Научете дека не е добро да ја разголите душата пред луѓе што штотуку ги запознавте, колку и да ви изгледаат добри и искрени, бидејќи на ничие лице никогаш не пишува што бараат од вас и зошто доаѓа до тоа ти.

Тешкиот живот ви ги отвора очите и сфаќате како во младоста се грижевте што мислат другите луѓе за вас, а потоа со текот на времето сфативте дека ретко кој мисли за вас, бидејќи секој е уморен од неговите грижи и неговиот живот.


Тешкиот живот мачи, но и учи! Научете дека најтешките нешта за разбирање се вистините за себе, бидејќи тие се вистините што не ги признаваме додека не дојдеме пред голиот ѕид и не видиме дека нема напред или назад.

Научете да престанете да имате различни очекувања за животот, бидејќи тие на крајот се претвораат во разочарувања, затоа е подобро да не очекувате ништо.Тешкиот живот ве учи дека се грижите што некој ќе каже, што некој ќе направи, бидејќи веќе имате многу стари грижи секој ден, па затоа не се грижите за нови.

Тешкиот живот мачи, но и учи! Научете да се прифаќате себе си онакви какви што навистина сте, да станете свесни за вашата вредност затоа што на другите не им е грижа што и онака се случува со вашиот живот.

Тешкиот живот ве учи да се радувате во сегашниот момент, да не размислувате за иднината и да се релаксирате без разлика колку стрес имате бидејќи животот не е состојба на опсада.

Тешкиот живот ве учи да започнете да се грижите повеќе за себе, но на потежок начин, со многу загуби и жртви.