НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ЛУЃЕ КОИ НЕ ВЕ ЦЕНАТ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ВАШИОТ ЖИВОТ

Не дозволувајте луѓето што ве повредиле да се вратат во вашиот живот, особено ако го сторите тоа, управувано од вина …

Не дозволувајте токсични луѓе во вашиот живот – особено ако ве води вина. Да, прекинувањето на сите врски со нив и исфрлањето од вашиот живот може да направи да се чувствувате ужасно – но најверојатно, ако останат близу до вас, ќе се чувствувате уште полошо.

Одлучивте да ги оставите во вашето минато и повеќе да не се враќате на тоа. На овој начин, вие не само што ќе се повредите и ќе го направите вашиот живот неподнослив, туку нема да можете да се ослободите од болката, негативноста и фрустрацијата поврзани со нив.

Само вие бирате со кого и како да комуницирате, затоа што вашата среќа и мир се исто така во ваши раце. И, ако разбирате дека без личност ќе се чувствувате многу подобро, престанете да се сомневате во вашата одлука и оставете ја во минатото.Секогаш запомнете – одлуката за тоа кој е достоен да биде близу до вас треба да донесете само вие – без оглед што ќе кажат другите. Дури и да речат дека го сакаат само најдоброто за вас (па дури и ако искрено веруваат во тоа), тие не ја знаат целата приказна. Тие не знаат низ што требаше да поминеш. Треба да се грижите за вашата благосостојба и не е важно дали некому не му се допаѓа вашата одлука.

Не дозволувајте токсични луѓе да се вратат во вашиот живот само затоа што пропуштате одредени моменти. Да, сигурно ќе има денови кога толку многу ќе ги посакате што ќе сакате да им се јавите или барем да им пишете. Ќе има ноќи кога нема да можете да спиете. Ова е сосема нормално. Но, само затоа што сте ги запознале не значи дека има место за нив во вашиот живот.
И покрај тоа што овие луѓе се однесувале ужасно кон вас, сепак може да ви треба долго време да заборавите и да престанете да копнеете по нив. Треба да го прифатите тоа. Треба да бидете подготвени за работите од животот. Само затоа што се чувствувате осамено, не значи дека треба да ги напуштите своите стандарди и да ги пуштите оние што не се достојни да бидат со вас.

Не дозволувајте токсичните луѓе да се вратат во орбитата на вашиот свет само затоа што чувствувате дека поминало доволно време, тие се сменија и можеби сè ќе биде поинаку.

Не, работите нема да се променат! На кратко, она од што некогаш сте избегале, ќе се повтори. И повторно ќе страдаш …