ОВА СЕ ИДЕАЛНИ ГОДИНИ ЗА БРАК!

Според новото истражување, постои идеално време за венчавање. Експертите велат дека е најдобро да се венчаат на 26 -годишна возраст.

Односно, ако просечниот човек ја бара својата подобра половина во периодот од животот од 18 до 40 години, тогаш 26 години се идеални, бидејќи сте поминале 37 проценти од времето во тој даден период од 22 години.

Според оваа теорија, ако сте помлади или постари од 26 години, премногу ќе се карате со вашиот партнер и вашата врска едноставно ќе пропадне. Се разбира, правилото од 37% не е совршено, бидејќи навистина не го објаснува фактот дека нашите вкусови може да се променат на возраст од 18 до 40 години и дека можеби бараме нешто сосема друго, но овие експерти тврдат дека врската е поверојатно да трае долго.се почитува ова правило.