ОВАА „ ДЕТСКА ЗАДАЧА“ ИМ Е ПРЕТЕШКА НА РОДИТЕЛИТЕ! ДАЛИ ГО ЗНАЕТЕ ТОЧНОТО РЕШЕНИЕ?

Една загатка, наменета за деца, неодамна измачуваше многу возрасни на социјалните мрежи. Погледнете за што станува збор.


Оваа загатка наводно Јапонците ја дизајнирале за своите ученици, а кога се појави на социјалните мрежи пред неколку години, голем број возрасни се обидоа да ја решат оваа „задача на децата“ што им задава многу проблеми.

Можете ли да ја решите задачата?

Концентрирајте се и ќе разберете кој „клуч“ се применува.

Ако го добивте бројот 15, тоа, за жал, не е правилно решение – решението е 12!Ако ја земете секоја од четирите цифри на почетокот на ланецот: 7, 2, 9 и 9 и ги соберете, ќе добиете број 27. Направете го истото со другите броеви.

Ќе признаете дека тоа не е навистина тешка задача.

Погледнете детално објаснување на видеото: