ТАА САКА ТЕШКО ЗАТОА ШТО ЗНАЕ КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА ТИ СЕ СКРШИ СРЦЕТО

Вистина е.Се уште верува во љубов и покрај се што и се случило.

Нејзиното срце беше толку скршено што едвај успеа да се врати во живот. Таа беше лишена од љубов толку долго што се чинеше дека ја прави посилна.

И да, најлесниот пат за неа би бил целосно да се откаже од љубовта. Но, таа не знае како да го направи тоа. Таа не може да го направи тоа. Таа сака напорно и е доволно храбра да проба љубов без оглед на ризиците.

Таа верува дека љубовта вреди да се ризикува. Таа верува дека нејзиниот маж сè уште е таму некаде. Треба само да најде некој кој ќе сака колку што може да сака.

Таа сака тешко и страсно. Таа не знае како да ги сокрие емоциите и и онака нема смисла да го прави тоа. Отворено ќе покаже дека ја интересира некоја личност бидејќи не сака игри. Таа знае колку е страшно да се чека одговор од саканата личност која секогаш доаѓа предоцна или воопшто никогаш не…

Таа ќе најде време дури и во најпрометната недела за некој што и е важен. Премногу добро знае што значи да се примаат само трошки од нечие внимание. Таа знае што значи да се користи и да ти се скрши срцето.

Таа не сака да ја предизвика оваа болка на друга личност. Нејзиното минато не ја направи злобна и одмаздољубива. Тоа ѝ научи непроценливи лекции.

Вложува повеќе напори отколку што треба затоа што никој никогаш не се трудел за неа. Никој никогаш не ја направи среќна.

Сепак, таа секогаш дава повеќе, некои би рекле и премногу, но не знае половина од себе да му даде на некој кон кого има вистински чувства.Таа е толку прекрасна и сака да прави луѓето да се чувствуваат посебно, особено оној во кој е вљубена . Внимателно слуша бидејќи и кога најмногу и требаше, немаше кој да ја слушне.

Би слушала и поддржувала без разлика на се, но уште повеќе сега кога знае колку е тешко да се биде со некого и да се чувствува осамено.

Оваа вистинска жена немала ништо, поради што е подготвена да и даде се на вистинската личност.

Таа сака тешко затоа што знае што значи да ти се скрши срцето. Таа не сака никого да повреди. Никогаш повеќе не сака да си го скрши срцето. Тоа ужасно чувство сè уште ја прогонува…

Таа ги научи лекциите и ќе се потруди да не ги повтори истите грешки. Таа сега е посилна и вистинска жена!

Ќе даде се од себе за да направи подобри избори следниот пат кога љубовта ќе затропа на вратата. Таа ќе се погрижи љубовта да биде вистинска, а ако не е, само ќе продолжи понатаму!