ТРИ ПОЗИ СО ЧИЈА ПОМОШ ЌЕ ВНЕСЕТЕ ПОВЕЌЕ СТРАСТ ВО СПАЛНАТА СОБА

Без разлика дали вашиот партнер има проблеми со издржливоста или сметате дека и двајцата ја достигнувате својата кулминација малку побрзо отколку што би сакале, тогаш треба да размислите за пози кои ќе ви овозможат повеќе да уживате.

Ова е одлично решение за мрзливи утра, доцни ноќи и сè помеѓу нив. Добриот секс не е секогаш спринт, понекогаш треба да биде маратон. Во моментите кога и двајцата сакате целосно да се ослободите и да уживате во долгото водење љубов што ќе ви овозможи повеќе да се поврзувате и да го извлечете најдоброто од сексот, неколку пози навистина можат да ви помогнат во тоа. Во продолжение дознајте за кои пози станува збор.

Поза на пеперутка

Најмисионерската поза е хит. Едниот партнер лежи на работ од креветот (или на некое друго место) и ги става нозете преку рамениците или ги „закачува“ преку рацете на партнерот додека тој ја врши главната работа стоејќи или клекнат. Заедно, можете да ја контролирате пенетрацијата, но запомнете дека е важно да се држите до ниво на удобност (и пријатност) што одговара на вашата флексибилност.

Поза „Лажичка“.

Идеална поза за оние кои се малку мрзливи бидејќи ви остава простор сами да го диктирате вашето темпо. Доминантниот партнер не треба да стои на нозе, туку едноставно да го „напика“ другиот партнер одзади и потоа да премине во сопствениот ритам. Ако сè уште сакате малку повеќе акција, можете да одлучите да ги користите рацете како што сакате и лесно може да се потпрете ако сте загрижени дека брзо ќе стигнете до работ.Лотус поза

Друга поза за подолг секс е положбата на лотос, која овозможува едниот партнер да биде на врвот и да го контролира интензитетот на пенетрација. Сè што треба да направите е да седнете во скутот на вашиот партнер и да ги завиткате нозете околу нив. Оваа поза дава доза на поголема интимност додека двајцата се гледате во очи, што уште повеќе ве поврзува и си дава до знаење како се чувствувате.

Запознавање со вашето тело

Ова не е поза, туку добар совет. Размислете и потоа разговарајте за секој аспект од сексуалниот однос, за да можете подобро да разберете како и двајцата постигнувате оргазам и обратно – на кои начини вашето расположение се намалува во кревет. Ако и двајцата сакате да ги продолжите вашите сексуални односи, но премногу брзо се возбудувате, треба да одвоите малку повеќе време за да се прилагодите и да се опуштите. За момент, тргнете се од вообичаениот начин што ве носи до оргазам и истражете ги другите ерогени зони. Брзањето до оргазам не е поентата на сексот (колку и да е супер).