ЗОШТО ДА ПИЕТЕ ВОДА СО ЗЕЛЕНА САЛАТА?

Тренд што веќе некое време кружи во TikTok, за кој луѓето тврдат дека го подобрува сонот. Многумина ставаат лисја од зелена салата во вода, а некои во чај од нане. За што всушност станува збор?

Велат дека 45 минути по пиењето – станувате поспани. А, кога станува збор за вкусот, идејата да се комбинира со чај е одлична. Без чај, вкусот е адстрингентно и силно, и ве советуваме дека е подобро да ставите две парчиња отколку едн.

Ако имате проблеми со спиењето пробајте го овој нов трик што кружи на Интернет.

Хидратација

Овој трик не само што ќе го подобри квалитетот на спиењето, туку и ќе има позитивен ефект врз хидратацијата воопшто – со оглед на тоа што зелената салата сочинува 95% од водата.

ВидМарулата е полна со витамин А, па затоа е во трка со моркови кога станува збор за зеленчук што е добар за видот.

Снага

Исто така, ги има сите придобивки од витамин К, кој е одличен за коските.

Кога ќе одлучите да одите во кревет и имате зелени салати во фрижидер – тестирајте ја теоријата. Важно е да имате вечерни ритуали, особено кога тие имаат позитивен ефект врз здравјето на спиењето.