9 СОВЕТИ ОД ЛУИЗ ХЕЈ ЗА БОГАТ И ПОЛЕСЕН ЖИВОТ

Еве 9 совети од Луиз Хеј за да го подобрите вашиот живот и да развиете љубов кон себе:

  1. Престанете постојано да се критикувате – Критиката никого не менува, само ве повредува и уште повеќе ве вовлекува во замката на неуспехот. Прифатете се токму онакви какви што сте. Кога се критикувате, вашата промена е негативна. Кога се одобрувате себеси, се менувате на позитивното.
  2. Престанете да се малтретирате и да се толерирате со сопствените мисли a – Кога постојано имате негативни мисли во вашиот ум, негативната енергија тече низ вашиот живот. Престанете да се гушите во сопствените мисли. Луиз Хеј нагласила дека кога ќе се појават негативни мисли, веднаш треба да замислите нешто што е убаво и позитивно за вас, за неа тоа било истурање жолти рози. Најдете слика што ви се допаѓа и заменете го протокот на негативни мисли со неа.
  3. Бидете дарежливи, љубезни и трпеливи со себе – Однесувајте се кон себе како личност која навистина ја сакате, мотивирате и посакувате добро.
  4. Бидете љубезни со вашиот ум – Да се ​​мразите себеси значи да ги мразите своите мисли. Во тебе воопшто не треба да постои чувство на омраза. Наместо тоа, сменете ги вашите мисли.
  5. Пофалете се – Критиката ја уништува внатрешната самодоверба, а пофалбите ја зајакнуваат. Кога правите нешто добро, навистина пофалете се. Понекогаш правиме многу добри работи за кои навистина не сме свесни.
  6. Поддржете се. Најдете начини да се мотивирате и инспирирате себеси. Исто како кога треба да дадете совет и да мотивирате пријател, третирајте се на ист начин.
  7. Однесувајте се кон вашите несовршености со љубов – Сфатете дека самите сте ги создале за да задоволите некои од вашите потреби. Ослободете се од старите стереотипни негативни модели на однесување и заменете ги со нови, но без прекумерна самокритика.
  8. Грижете се за вашето тело – Бидете свесни за тоа каква храна му е потребна на вашето тело. Активирајте го вашето тело, подарете му понекогаш задоволство, не заборавајте на одмор и релаксација. Сакајте го вашето тело и тоа ќе ви врати со добро здравје.
  9. Вежбајте со огледало – Гледајте се почесто во очи и правете потврдна вежба со огледало како што советува Луиз Хеј . Кога ќе се погледнете во огледало, простете си, покажете си разбирање и не заборавајте да си кажете „те сакам“.