БИЗЕРНИ ФЕТИШИ НА НАЈМОЌНАТА КРАЛИЦА НА РУСИЈА!

Приватниот живот на царицата Катерина Велика бил исполнет со бројни љубовници и скандали што ја потресле Русија.

Софија Август Фредерик од Анхалт-Зербст (како што ја нарекувале пред да го прифати Православието) дошла во Русија како млада жена за ексцентричниот иден цар Петар III. Бракот бил окарактеризиран како неуспех поради нејзините неверства, но младата и образована принцеза наскоро го добила политичките кругови, што нејзиниот сопруг ги отфрлил.

На крајот, царот Петар III бил убиен помалку од шест месеци по доаѓањето на тронот. Григориј Орлов, љубовникот на Катарина во тоа време, бил водач на заговорниците кои ја прогласиле Катарина за владетел. Постоело сомневање дека Катарина е вмешана во убиството на Петар, но тоа никогаш не било докажано.

Таа била една од најголемите владетели во историјата на Русија. Сепак, дури и повеќе од ова, историјата ја памети по безброј анегдоти поврзани со нејзиниот приватен живот, а особено сексуалните склоности. И додека приказната за нејзиното уживање во сексот со животните е целосна глупост поставена од нејзините непријатели, Царицата имала уште еден, сосема бизарен фетиш.Имено, на дворот на Кетерина Велика имало лице чие официјална титула било „скокоткање на стапалата“. Неговата или нејзината работа била токму тоа – да ги скокотка или да ги масира нозете на царицата и така да ја иритира додека раскажува сочни, еротски приказни или пее.