Одлична идеја за вечера, како и брзо предјадење за пиво или вино.
Потребни производи:
300 грама бело пилешко
3 лажици мајонез
1 лажица сенф
100 грама кашкавал
¼ лажичка црн пипер
Начин на подготовка:
Добро е да користите ладено пилешко, но ако изберете замрзнато, мора да биде целосно одмрзнато пред да започнете со преработка. Измијте го пилешкото добро и посолете го, додадете го црниот пипер и истријте со рацете.
Ставете ги пилешките филети во сад, додадете го мајонезот и сенфот. Промешајте многу добро . Наредете ги филетите во тава и печете ги во загреана рерна од 200 степени околу 15-20 минути, додека не добијат малку златна боја.
Додека пилешките филети се печат, изрендајте кашкавал и откако ќе поруменат, посипете ги со него. Печете уште неколку минути додека кашкавалот не зарумени малку со апетитна кора.
На здравје!