ТЕАТАРСКА ПРОДУКЦИЈА НА „ИГРА НА ТРОНОВИ“

„Игра на тронови“ исто така ќе ја освои театарската сцена и нејзината театарска адаптација веројатно ќе биде голема атракција на Вест Енд и на Бродвеј следната сезона, објави АФП.

Шоуто ќе биде отворено во 2023 година и ќе има клучен настан една деценија пред настаните во романите на Џорџ Р. Мартин и раскажани во хит ТВ-серијата.

Ќе бидат вклучени некои од најпознатите ликови од епската приказна. Претставата ќе ја оживеат британскиот пар: драматургот Данкан Мекмилан и режисерот Доминик Кук.

„Продукцијата ќе претстави приказна насочена кон љубовта, одмаздата, лудилото и опасностите од пророштвото, откривајќи тајни и лаги за кои се само навестувани досега “, се вели во изјавата на авторот.„Семето на војната често се сее во мирно време“, изјави Мартин. „И сега конечно можеме да ја раскажеме целата приказна на сцената“, рече тој.

Мартин рече дека започнувањето на работата со Мекмилан и Кук пред пандемијата е “задоволство – и јас со нетрпение очекувам да ја продолжам нашата соработка. Наш сон е да го донесеме Вестерос на Бродвеј, на Вест Енд, во Австралија … и конечно да секоја сцена во близина на тебе “, додаде тој.